Verkoopproces

“Wat dit project zo bijzonder maakt, is dat Heerenweide word gebouwd op vier eilanden”

Leidraad verkoopproces Heerenweide te Opmeer

Ben je geïnteresseerd? Lees hier de stappen welke je moet volgen om kans te maken op één van de unieke woningen.

“Heerenweide ligt landelijk maar toch centraal ten opzichte van Hoorn, Alkmaar en Amsterdam!”

Stap 1

Aanmelden

Niks missen van dit fraaie nieuwbouwplan?
Maak via de projectwebsite een account aan. Dit betekent dat u belangstelling heeft voor een appartement of vrijstaande woning in het project Heerenweide eiland 4.

Stap 2

Start verkoop en definitief inschrijven

In verband met de ontwikkelingen rondom het Coronavirus houden wij geen verkoopdag. De inschrijving voor Heerenweide vindt volledig digitaal plaats. Wij vertrouwen op uw begrip hiervoor. Vanaf de datum dat de verkoop van start gaat, kunt u zich definitief inschrijven. Wij informeren u spoedig over de definitieve start van de verkoop. 

Stap 3

Toewijzing van appartement(en) of vrijstaande woning(en)

Vervolgens worden, op een door de ontwikkelaar aangegeven datum, de appartementen en vrijstaande woningen verloot. Is één van uw voorkeuren aan u toegewezen, dan wordt u gebeld door de makelaar en uitgenodigd voor een gesprek. Vanaf dat moment heeft u een optie op een appartement of vrijstaande woning. Als service biedt de Rabobank u de mogelijkheid een financiële check uit te voeren. Klik hier voor meer informatie. Deze financieringsverklaring kunt u uploaden bij u definitieve digitale inschrijving.

Stap 1. Aanmelden

Niks missen van dit fraaie nieuwbouw plan?
Maak via de projectwebsite een account aan. Dit betekent dat u belangstelling heeft voor een appartement of vrijstaande woning in het project Heerenweide eiland 4.

Via het getoonde interesseformulier kunt u uw gegevens invullen, vervolgens ontvangt u een activatie link via de mail om uw registratie te bevestigen. Hierna is uw account actief. 

De aankomende tijd zijn wij nog volop bezig om de verkoopinformatie zoals de verkoopbrochure, kopers contracten, tekeningen, technische omschrijvingen en dergelijke gereed te maken. Als u een account heeft aangemaakt, wordt u automatisch geïnformeerd wanneer de verkoopdocumentatie beschikbaar is en vanaf welke datum de digitale verkoop definitief van start gaat en u zich definitief kunt inschrijven.

De voordelen van een eigen account?

 • 1 Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws
 • 2 Appartement(en) of vrijstaande woning(en) voorkeuren online doorgeven en aanpassen
 • 3 Alle documenten van uw favoriete appartement(en) of vrijstaande woning(en) bij elkaar
 • 4 De status van het project en van uw favoriete appartement(en) of vrijstaande woning(en) bekijken
 • 5 Persoonlijke gegevens kunt u zelf wijzigen en verwijderen

Stap 2. Start verkoop en definitief inschrijven

In verband met de ontwikkelingen rondom het Coronavirus houden wij geen verkoopdag. De inschrijving voor Heerenweide vindt volledig digitaal plaats. Wij vertrouwen op uw begrip hiervoor.

Vanaf de datum dat de verkoop definitief van start gaat, kunt u zich inschrijven voor de appartement(en) of vrijstaande woning(en) waar uw voorkeur(en) naar uitgaan, door in te loggen op uw eigen account. Inschrijven is mogelijk tot een door de ontwikkelaar aangegeven datum en tijd, door middel van een digitaal inschrijfformulier. 

Dit inschrijfformulier wordt aan uw account toegevoegd en kan alleen digitaal worden ingevuld en ondertekend. Voor het invullen vragen wij een aantal gegevens, zie hieronder bij stap 3 “Inschrijf- en toewijzingscriteria”. 

In de door de ontwikkelaar aangegeven periode kunt u uw inschrijving nog wijzigen. Vergeet dan niet het aangepaste formulier wederom digitaal te ondertekenen en opnieuw te verzenden. U krijgt per e-mail een bevestiging van de aanpassing. 

Kortom: een inschrijving wordt pas doorgevoerd wanneer het formulier volledig is ingevuld, de digitale handtekening is gezet en op inschrijven is geklikt en u een bevestiging hebt ontvangen.

Stap 3. Toewijzing van appartement(en) of vrijstaande woning(en)

Vervolgens worden, op een door de ontwikkelaar aangegeven datum, de appartementen en vrijstaande woningen geloot. Is één van uw voorkeuren aan u toegewezen/ingeloot, dan wordt u gebeld door de makelaar en uitgenodigd voor een gesprek. Vanaf dat moment heeft u een optie op een appartement of vrijstaande woning. Een optie is 2 weken geldig. Mocht er geen appartement of vrijstaande woning aan u zijn toegewezen, dan krijgt u een e-mail en komt u op de reservelijst te staan. Mocht een appartement of vrijstaande woning om wat voor reden weer vrijkomen, en deze behoort tot uw voorkeuren, dan kunt u alsnog ingeloot worden en het appartement of vrijstaande woning toegewezen krijgen. Ook hiervoor geldt, dat u dan door de makelaar wordt gebeld en uitgenodigd voor een gesprek. Vanaf dat moment heeft u een optie voor de duur van 2 weken op het appartement of vrijstaande woning.

Inschrijf- en toewijzingscriteria 
Na de digitale inschrijfperiode zal op basis van voorkeur worden geloot. Voor het invullen vragen wij u een aantal gegevens, die wij gebruiken bij de indeling (inschrijfcriteria), op te geven. Zoals uw contactgegevens en die van een eventuele partner. Ook uw inkomen, geschatte waarde van een eventuele eigen woning, spaargeld, eigen vermogen en de financiële check komen hierbij aan bod, om vooraf te toetsen of u het gewenste appartement of de gewenste vrijstaande woning daadwerkelijk kunt financieren. 

Financiële check
Als service biedt de Rabobank u de mogelijkheid een financiële check uit te voeren. Klik hier voor meer informatie. Deze financieringsverklaring kunt u uploaden bij u definitieve digitale inschrijving. 

Overige voorwaarden:

 • U mag zich eenmalig (als individu of gezamenlijk met partner) inschrijven. 
 • U mag meerdere voorkeuren kenbaar maken op het digitale inschrijfformulier. Mocht blijk zijn van een dubbele inschrijving, wordt u bij de verdere toewijzing uitgesloten. 
 • Degene die inschrijft is tevens de contractant en koper in de koopovereenkomst. Schrijft u samen in, dan komt de koopovereenkomst op beide namen te staan. Schrijft u alleen in, dan komt de koopovereenkomst op uw naam. Belangrijk om te weten, ook voor de financiële check.
 • Natuurlijke personen die optreden in hoedanigheid van makelaar/ontwikkelaar/aannemer/belegger, of als gevolmachtigde van voormelde personen optreden, zijn uitgesloten van inschrijving.
 • Om speculatie van de appartementen en vrijstaande woningen te voorkomen is hiervoor een antispeculatiebeding van toepassing en een zelfbewoningsplicht.
 • Bij alle overige voorkomende uitzonderingen die niet nader in deze leidraad zijn benoemd, ligt de besluitvorming te allen tijde bij de ontwikkelaar.

Mocht u nu vragen hebben over bovenstaande dan kunt u contact opnemen met Taams Makelaardij & Taxateurs. Tel.: 0226- 426876. Zij staan u met raad en daad terzijde.