Omgeving spanbroek

Locatie

“Wat dit project zo bijzonder maakt, is dat Heerenweide word gebouwd op vier eilanden”

Rijkgeschakeerd gebied

Westfriesland is een rijkgeschakeerd gebied en een mooie regio om te wonen. U vindt hier oude polders met statige boerderijen en oude molens. Het water is altijd dichtbij.

Rondom liggen de trotse steden zoals Alkmaar, Schagen, Hoorn en Enkhuizen, waar u gemakkelijk heen rijdt (auto, fietst of openbaar vervoer). Zelfs Amsterdam is vanuit Spanbroek prima te bereiken, in een halfuurtje bent u op de ring A10.

“Heerenweide ligt landelijk maar toch centraal ten opzichte van Hoorn, Alkmaar en Amsterdam!”

Winkels

De nieuwe wijk Heerenweide ligt in Spanbroek, tegen de grens van de gemeentelijke hoofdkern Opmeer. Winkels als Hema, Etos en Deen, maar ook kleinere speciaalzaken en boetieks bereikt u te voet of met de fiets. Pakt u de auto, dan bent u al snel in Hoorn, Alkmaar of Schagen.

Scholing en ontspanning

De gemeente Opmeer is verschillende basisscholen rijk. Ook zijn er voldoende peuterspeelzalen en kinderopvang. Er is een groot recreatieterrein en er zijn genoeg wandel- en fietspaden om in beweging te kunnen blijven. Verder is de gemeente rijk bezaaid met vele sport- en zangverenigingen, een bibliotheek, zwembad (buitenbad) en een dans- en muziekschool, … Voor jong, ouder en senior is er echt heel veel te doen.

Wonen tussen water en groen

In de wijk Heerenweide zijn we niet zuinig met groen en er is altijd wel een veldje of speelterrein waar de kinderen zich uit kunnen leven. Op recreatieterrein De Weijver (Hoogwoud) kunnen groot en klein hun hart ophalen op de sportvelden, in het zwembad en de sporthal.

Natuurlijk kunt u rond Heerenweide heerlijk varen op de kleine en grotere wateren. Er zijn schitterende fiets- en wandelroutes uitgezet en in een goed half uur staat u op het strand. Even helemaal uitwaaien.

De omgeving

Geen last maar wel profiteren

zo dichtbij
is…

Hoorn
17km | 16 autominuten
Alkmaar
24km | 24 autominuten
Enkhuizen
27km | 26 autominuten
Bergen
27km | 30 autominuten
Purmerend
28km | 26 autominuten
Amsterdam
50km | 35 autominuten
Haarlem
61km | 45 autominuten
Den Helder
42km | 40 autominuten

Verkaveling

Waar toekomst en geschiedenis bij elkaar komen

De stedenbouwkundige opzet van Heerenweide is gebaseerd op de historische verkaveling van dit prachtige gebied. De groene stroken land en de brede watergangen vormen een herkenbaar patroon, waardoor drie grote wooneilanden ontstaan. Uw woning grenst aan het groen, aan de straat of aan het water. Of misschien wel alle drie. Binnenkort starten we met bouwen op het derde eiland. U heeft nu nog alle keuze!

De oude adel begreep het al: het is heerlijk wonen in Spanbroek!

Royale woningen en vrije sectorkavels in Heerenweide

What’s in a name…
De naam Heerenweide zegt veel over de historie van de plek. In 1414 kreeg het dorp Spanbroek stadsrechten. Samen met haar buurgemeenten vormde het een heuse heerlijkheid. Spanbroek viel onder het bestuur van een leenheer of erfheer, die meestal van adel was. De paarse kleur in het logo van Heerenweide herinnert aan die adelijke invloed. Het groen en blauw staan symbool voor het water en de landerijen die hier aan uw voeten liggen. En zo, door de samensmelting van ‘heer’ en ‘weide’, komt Heerenweide aan zijn naam.

“Om de kleinschaligheid van het dorp te benadrukken lieten we de traditionele materialen uit het dorp terygkeren in Heerenweide.”

De geschiedenis van Heerenweide

Fase 1c-22 uitverkocht!

Alle 22 woningen zijn in anderhalve maand verkocht. Er was zoveel interesse, dat een aantal geïnteresseerden teleurgesteld moesten worden.

Fase 1B-8 opgeleverd!

Deze week zijn we gestart met de oplevering van de eerste woningen in Heerenweide fase 1B-8.

Heerenweide fase 2C in de verkoop!

De fase ligt ten westen van eiland 1 en ten noord/oosten van de Spanbroekerweg.

Heerenweide start verkoop 22 woningen fase 2B

De verkoop van de woningen uit fase 2C was een zeer groot succes, alle woningen zijn momenteel verkocht of onder optie.

Start verkoop Heerenweide fase 2B!

Ontwikkelaars en makelaars vertellen u a alles over de 14 rijwoningen en 14 twee-onder-één-kapwoningen van fase 2B.

Start bouw op eiland twee

Start verkoop fase 2B; Wonen tussen het water en groen

Nieuwe kavels in de verkoop

Voor het plan Heerenweide in Opmeer komen er 19 nieuwe kavels in de verkoop.

Start verkoop Heerenweide fase 1D

Voor het plan Heerenweide in Opmeer komen er 6 nieuwe twee-onder-een-kapwoningen in de verkoop.

Laatste vrije sector kavels beschikbaar eiland 1 & 2

Realiseer uw droomwoning! Wij hebben nog een aantal vrije sector kavels beschikbaar op eiland 1 & 2.

Zaterdag 6 juli verkoopbijeenkomst vrijesector kavels eiland 3

  Op zaterdag 6 juli start de verkoop van de kavels op eiland 3!  

Sluiting inschrijving op 17 juli 2019

op 17 juli 2019 om 12:00 uur a.s. sluit de inschrijving voor de kavels en vindt er een interne loting plaats.

Nieuwe woningen op eiland 3 in het eerste kwartaal 2020 in de verkoop

In het eerste kwartaal 2020 start de verkoop van de 31 resterende woningen op eiland 3. Interesse in de nieuwe woningen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Online verkoop van start Laatste 31 woningen eiland 3 Heerenweide te Opmeer

Op de website kunt u alle verkoopinformatie downloaden, waaronder de v.o.n. prijzen van alle fraaie beneden-, boven-, midden- en hoekwoningen en de riante twee-onder-één-kapwoningen die het plan rijk is.

Oplevering laatste woningen fase 3b-36

Alle woningen van ontwikkelingscombinatie USP- Klok in fase 3b-36 zijn in april 2021 door aannemingsbedrijf Kuin opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

3e kwartaal 2021 laatste verkoopfase van dit waterrijke plan verwacht!

Naar verwachting start in het 3e kwartaal de verkoop van de laatste fase die het plan rijk is. Bestaande uit 15 appartementen en 15 projectmatig vrijstaande woningen allemaal gelegen aan het water. Heeft u interesse voor één van de duurzame appartementen of projectmatig vrijstaande woningen? U kunt u binnenkort aanmelden en inschrijven, houd de website in de gaten!

Uw allerlaatste kans om in Heerenweide te wonen in één van de prachtige appartementen of watervilla’s!

De website is aangevuld met nieuwe informatie van de 15 appartementen en 15 watervilla’s die op het laatste eiland worden gebouwd, zoals impressies, plattegronden, een duidelijke situatietekening en de circa vanaf prijzen. Daarnaast is het nu mogelijk om een eigen account aan te maken en uw voorkeur voor uw favoriete appartement(en) of watervilla('s) via uw persoonlijke account kenbaar te maken. Wanneer u een account heeft aangemaakt, wordt u automatisch geïnformeerd wanneer de verkoopdocumentatie beschikbaar is én vanaf welke datum de digitale verkoop definitief van start gaat en u zich definitief kunt inschrijven.

Verkoop is gestart, inschrijving sluit op 22 november 2021 om 12:00 uur!

De verkoopdocumentatie is online beschikbaar! Maakt u een account aan, dan krijgt u hierna toegang tot de documentatie. Heeft u al een account aangemaakt? Dan kunt u via het kopje “bestanden” de complete set downloaden. Definitief inschrijven kan middels het online inschrijfformulier. Ook als u zich als geïnteresseerde heeft aangemeld, dient u het formulier in te vullen. De inschrijving sluit op 22 november om 12:00 uur. U ontvangt per e-mail een ontvangstbevestiging van uw inschrijving en deze wordt tevens aan uw account toegevoegd.