Feestelijke viering

Ontwikkelingscombinatie USP-Klok metselt samen met wethouder en toekomstige bewoners feestelijke steen van laatste fase plan Heerenweide te Opmeer

Feestelijke steen plan Heerenweide fase 3d-30
Op donderdag 29 september hebben de heer Herman ter Veen, wethouder van de gemeente Opmeer, en de toekomstige bewoners van bouwnummer 23, de heer Meijns, mevrouw Verkooijen en hun dochter Yenthe (11 jaar), de feestelijke steen van plan Heerenweide fase 3D-30 gemetseld. Zij stromen door vanuit de eerdere fase 1B-8 van plan Heerenweide, waar zij 7 jaar geleden een woning hebben gekocht.

Feestelijke paal 28 appartementen gemeentelijke woningbedrijf
Tevens werd de feestelijke paal geslagen voor het appartementengebouw van het gemeentelijke woningbedrijf, die gesitueerd is in het plangebied. De wethouder nam plaats in de heistelling om de feestelijke paal te slaan.

Naast de kopers waren ook een aantal zakelijke relaties aanwezig, zoals de projectmanagers van de ontwikkelaar, de projectleiders en raadsleden van de gemeente, notaris, de makelaar, etc.

Het metselen van de feestelijke steen van de projectmatig vrijstaande woningen en het slaan van de feestelijke paal van de appartementen is een memorabel moment voor alle betrokkenen  van het plan en de toekomstige bewoners.

Aansluitend zijn de genodigden informeel samen gekomen in het café ‘Vroeg of Laat’ te Spanbroek. Hier werd, onder het genot van een hapje en drankje, een korte toespraak gehouden door wethouder Herman ter Veen en de heer Frank Nannings namens de ontwikkelingscombinatie USP-Klok.

Laatste fase plan Heerenweide
Fase 3D is het laatste eiland van plan Heerenweide, een ontwikkeling van ontwikkelingscombinatie USP-Klok. De totale bouw heeft bijna 10 jaar geduurd en is 490 woningen rijker. Deze woningen zijn allemaal door aannemingsbedrijf Kuin gerealiseerd, exclusief de zelfbouwkavels. Dit komt neer op ongeveer 400 eenheden.

De 15 vrijstaande woningen en 15 appartementen van deze fase zijn allemaal verkocht. Aannemingsbedrijf Kuin verwacht de uit fase 3d-30 in het vierde kwartaal van 2023 te kunnen opleveren.

Zie ook krantenartikel uit het NHD d.d. 8 oktober 2022:
NHD 08-10-2022 Heerenweide tien jaar na dato volgebouwd

Deel dit bericht